Следвайте Гласове в Първият мандат не е прежален, подхождаме сериозно, ясно

...
Следвайте Гласове в Първият мандат не е прежален, подхождаме сериозно, ясно
Коментари Харесай

Даниел Митов: Първият мандат не е прежален. Христо Иванов: Имаме 3 условия

Следвайте " Гласове " в 
" Първият мандат не е прежален, подхождаме съществено, ясно и изрично да съставим държавно управление. Ние търсим държавно управление, което да е устойчиво ", съобщи в предаването " Панорама " Даниел Митов от ГЕРБ. По думите му са нужни диалози, по какви цели може да се дефинира посоката.

Даниел Митов счита, че опитите за срещи занапред предстоят, откакто Народно събрание стартира работа. Той разясни, че от ГЕРБ са за правосъдна промяна и беше безапелационен, че на българското общество му би трябвало държавно управление.
" Ние протягаме ръка и споделяме на своите политически съперници - елате да стартираме да приказваме по цели, не предлагаме обединения. Като стартираме диалози не значи, че ще се разберем по всичко ", сподели Даниел Митова и акцентира, че би трябвало да се очертаят избрани цели.
" Бюджетът на Асен Василев е напълно несъответстващ. Той унищожи вероятността България да стане член на еврозоната 2024 година ", добави Даниел Митов.

" Имаме 3 условия, означи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. какви са те: ясно отношение по отношение на експанзията на Кремъл, която визира целия интернационален ред; правосъдната промяна, на основния прокурор не може да му се има доверие. Настояваме за дълбока конституционна промяна на Висшия правосъден съвет, на статута на основния прокурор, която да докара до предварително преустановяване на неговия мандат, по този начин българската прокуратура да бъде неутрална; бюджетна и финансова политика, която да не подлага на риск влизането на България в еврозоната.
Очевидно е, че българската политическа система минава в ново положение, в което няма да има огромни политически обединения, които да могат независимо или преобладаващо да образуват ръководство, разяснява Христо Иванов.
Според него ГЕРБ има същия проблем, както и " Продължаваме промяната ". Иванов сподели, че в никакъв случай не са имали проблем да гласоподават с ГЕРБ.
Депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков, също участник в предаването, сподели, че партията няма проблем да бъде в съпротива, само че счита, че този парламент е жертван. " Правителство няма да има, в случай че ГЕРБ не се съберат с досегашните им сътрудници - тези, с които смъкнаха държавното управление на Петков. Да подкрепим мандат на ГЕРБ значи да подкрепим мандат на Движение за права и свободи, което няма по какъв начин да стане. "
Божанков означи, че Българска социалистическа партия поддържа декларацията на Народно събрание, която осъжда съветската експанзия в Украйна. Но добави, че партията не е толкоз последна, като някои парламентарни групи. Българска социалистическа партия има съществена и водеща роля в приемането на България в Европа. Колегите от ГЕРБ станаха уверени евроатлантици много по-късно. В момента просто се пробват да се докопат до властта, съобщи Божанков.
 
Източници: Българска национална телевизия, dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР